**دیزی سنگی** یکی از قدیمی‌ترین و اصیل‌ترین غذاهای ایرانی است که در ظرفی سنگی به نام **دیگ سنگی** پخته می‌شود. این غذا بیشتر به روش سنتی و با حرارت ملایم تهیه می‌شود تا گوشت و حبوبات به آرامی بپزند و طعم‌شان به خوبی خارج شود.

مواد اصلی دیزی سنگی معمولاً شامل **گوشت گوسفند (دنده یا راسته)، نخود، لوبیا سفید، پیاز، سیب‌زمینی و گوجه‌فرنگی** است که با ادویه‌هایی مثل **زردچوبه، نمک و فلفل** طعم‌دار می‌شوند. روش پخت آن به این صورت است که همه مواد را با هم در دیگ سنگی می‌ریزند و با حرارت کم چند ساعت می‌پزند تا کاملاً جا بیفتد.

یکی از ویژگی‌های خاص دیزی سنگی، **ته دیگ** آن است که به دلیل پخت طولانی در ظرف سنگی، طعمی بینظیر پیدا می‌کند. این غذا معمولاً با **نان تازه، ترشی و دوغ** سرو می‌شود و در گذشته بیشتر در قهوه‌خانه‌های سنتی عرضه می‌شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *