زیتون پرورده

**زیتون پرورده** یکی از خوشمزه‌ترین پیشغذاها و مکمل‌های سفره ایرانی است که با زیتون سیاه یا سبز، گردوی خردشده، سیر تازه و سبزیجات معطر تهیه می‌شود. برای درست کردن این چاشنی خوشعطر، ابتدا زیتون‌ها را از هسته جدا می‌کنند، سپس با گردوی نیمکوب، سیر رنده‌شده، رب انار یا آبلیمو، گلپر و گاهی مقداری فلفل مخلوط می‌کنند تا طعمی ترش، شیرین و کمی تند پیدا کند.

این مزه پرطرفدار معمولاً کنار نان تازه و پنیر سرو می‌شود و پای ثابت سفره‌های صبحانه و پیشغذای مهمانی‌های ایرانی است. زیتون پرورده هم به صورت خانگی درست می‌شود و هم به شکل آماده در بازار موجود است. در برخی مناطق ایران مانند شمال، به آن سبزی‌های معطر محلی مثل ترخون یا شوید هم اضافه می‌کنند که عطر بی‌نظیری به آن می‌دهد.