**فسنجون با گوشت** یکی از غذاهای اصیل و خوشمزه شمالی است که ترکیبی از طعم شیرین، ترش و آجیلی را در خود دارد. این خورش خوشعطر با گوشت گوساله یا مرغ، رب انار، گردوی کوبیده و پیاز تهیه میشود. ابتدا گوشت را با پیاز تفت میدهند، سپس گردو و رب انار اضافه میکنند و با حرارت ملایم میپزند تا غلیظ شود. در برخی مناطق شمال، برای تعادل طعمها کمی شکر هم به آن میزنند. فسنجون معمولاً با برنج سفید سرو میشود و به خاطر ترکیب گردو و رب انار، هم مقوی است و هم طعمی منحصر به فرد دارد. این غذا در مهمانیها و مراسم خاص شمالیها جایگاه ویژهای دارد و به خاطر مواد مغذیاش، هم انرژیبخش است و هم برای روزهای سرد پاییز و زمستان عالی است.